Heima

Heima (2007) του Dean DeBlois. Η επιστροφή στο σπίτι του μουσικού συγκροτήματος Sigur Rós μετά από μία παγκόσμια περιοδία και η διοργάνωση μιας σειράς μη προγραμματισμένων συναυλιών στην Ισλανδία το καλοκαίρι του 2006. Χωρίς πολλά λόγια ο καλύτερος συνδυασμός ήχου και εικόνας που έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις σε ένα dvd. Ένα μαγικό ταξίδι, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Και κάποιοι ενδιαφέροντες διάλογοι ενδιάμεσα οι οποίοι δεν αλλοιώνουν το οπτικοακουστική τελειότητα αλλά και να μην υπήρχαν δεν θα έλειπαν σε κανένα.

Από εμένα αφιερωμένο σε μια ψυχή στο Ρέικιαβικ που παρά την κρίση που μαστίζει τη χώρα δεν χάνει το κέφι του, γελάει και αστειεύεται προτείνοντας μας να πάμε τώρα ταξιδάκι εκεί καθώς θα μας κοστίσει λιγότερα από τα μισά από όσο μας έχει κοστίσει 2 χρόνια πριν…

3 Responses to “Heima”

  1. sid4 Says:

    Το είχα δει πέρσι στις Νύχτες Πρεμιέρας και είχα πάθει μεγάλη πλάκα. Δεν είναι μόνο η μουσική των εκπληκτικών Sigur Ros, αλλά και η μαγική ισλανδική φύση που κολλάει τέλεια με την κινηματογράφηση και την μουσική του συγκροτήματος. Για να δούμε αν θα τα καταφέρω κάποια στιγμή να ανέβω σ’ αυτό το μακρινό νησί, στην πατρίδα των Sigur Ros που μας ξεναγούν σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ με τον καλύτερο τρόπο..

  2. dunno Says:

    μετά από ένα σημείο παύει να είναι μουσικό ντοκυμαντέρ και γίνεται μια πνευματική ξενάγηση σε τόπους θαυμαστής ομορφιάς.2 χρόνια τώρα το βλέπω και το ξαναβλέπω.

    για τους φαν κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση που κοστίζει περί τα 45 ευρώ (την έχω πετύχει στα μετρόπολις) κ αποτελείται από 2 dvd και 1 βιβλίο!

  3. zamuc Says:

    Αυτή έπεσε και στα δικά μου χέρια από ένα φίλο, όντως πολύ προσεγμένη…

Leave a comment