The Bourne Identity

bourne-id.jpgΕίπα να κάνω μια επανάληψη στις 2 πρώτες ταινίες του Jason Bourne πριν δω το τρίτο. Αρχή με το πρώτο και κατά πολλούς χειρότερο μέρος της σειράς The Bourne Identity (2002) του Doug Liman. Δεν ξέρω αν είναι όντως το χειρότερο αλλά στέκεται μια χαρά. Από τις καλύτερες ταινίες σε αυτό το ύφος με συνεχη δράση και αγωνία. Ένας μυστικός πράκτορας διασώζεται από ναυτικούς, έχει όμως πάθει αμνησία και δεν γνωρίζει ούτε το όνομα, ούτε την ιδιότητα του. Ενώ προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι, γίνεται πλέον ο ίδιος στόχος και το θέμα περιπλέκεται για τα καλά.  Μου αρέσει ο Jason Bourne σαν χαρακτήρας, δεν είναι James Bond, κοσμοπολίτης, γόης και γυναικάς. Είναι μία φονική μηχανή που πλέον βλέπει τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Είναι κυνηγός και κυνηγημένος.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Matt Damon και κοντά του οι πολύ καλοί Franka Potente, Brian Cox, Chris Cooper και Clive Owen. Διάφορες υποψηφιότητες και βραβεύσεις στην Αμερική με ξεχωριστή αυτή στα World Stunt Awards.

2 Responses to “The Bourne Identity”

  1. coachp Says:

    Όσοι λένε οτι το πρώτο μέρος είναι το χειρότερο είναι εκτος πραγματικότητας αγαπητε ζαμούκη. Είναι απο τις καλύτερες περιπέτειες που υπάρχουν. Απίστευτη δράση. Και το δεύτερο είναι εξίσου καλό και μάλλον το καλύτερο, το τρίτο όμως είναι αμερικλανιά. Επίσης, πάντα το πρώτο μέρος είναι πιο γοητευτικό απο τις συνέχειες. Πως να το κάνουμε δηλαδής;
    Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη

  2. Sakisk Says:

    Και εμένα μου άσρεσε στο σύνολό της η σειρά. Το πρώτο μου χει μείνει περισσότερο και το τελευταίο επειδή το είδα πρόσφατα. Όπως τα λες, james bond χωρίς τη γκλαμουριά και τις γυναίκες…:)

Leave a comment