Εν κατακλείδι – To All New Arrivals

Και τώρα φίλοι μου είναι αργά μια καληνύχτα στη μαμά και λίγη στάχτη στα μαλλιά καιρός να πούμε αντίο. (Παύλος Σιδηρόπουλος – Εν κατακλείδι)

If theres a God, be aware, I’m a man newly made. My son lies here, and only of him, am I afraid. As I gaze into that face, I perceive that which is true. I created him, and we created you… in his image. And I never knew love like this. (Faithless – To All New Arrivals)

You see things in life and you’re bit surprise what you see. Life, your whole life, is changes. You go through changes in your life. One second you’ve got it made next second you’re down in the dumps. And it goes back and forth. Throughout your whole life. (UNKLE – Back and Forth)

On the first day of May I took to the road I’d been staring out the window most of the morning I’d watched the rain claw at the glass and a vicious wind blew hard and fast. I should have taken it as a warning. (Nick Cave And The Bad Seeds – Hallelujah)

Πέρασαν 3 χρόνια, 3 μήνες και 3 μέρες… Ήταν πρωτομαγιά του 2007 όταν ξεκίνησε αυτό το blog. Το παράθυρο που χάζευα βέβαια ήταν αυτό στον υπολογιστή και ο καιρός  έξω ήταν μια χαρά αλλά αφού αποφάσισα να απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό με στίχους δεν θα μπορούσε να λείπει ο Cave από το κείμενο.

To blog ουσιαστικά πήρε την κάτω βόλτα εκεί γύρω στα τέλη Μάρτη λόγω ενός πολύ δυσάρεστου και ξαφνικού συμβάντος. Τώρα ένα άλλο γεγονός πολύ ευχάριστο και πολυ αναμενόμενο αυτή τη φορά στέκεται αφορμή για το τυπικό και οριστικό κλείσιμο του. Και λέω αφορμή γιατί φυσικά δεν είναι απογορευτικό να πληκτρολογείς με το ένα χέρι και με το άλλο να κρατάς το μωρό. Απλά θεωρώ κατάλληλη αυτή τη στιγμή που συντελείται η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή στη ζωή μου να δώσω τέλος και στο blog κρατώντας το ως ευχάριστη ανάμνηση αντί να το αφήσω να φυτοζωεί. Το blog αυτό που κόντεψε ακόμα και να μου αλλάξει τη ζωή (αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία για άλλη φορά). Τελικά αλλάζει η ζωή μου και παρασέρνει και το blog…

Το ταξίδι πάντως ήταν πολύ όμορφο. Περισσότερο όμορφο το έκαναν όλοι όσοι επισκέφτηκαν, διάβασαν, σχολίασαν, έγραψαν, συμφωνησαν, διαφώνησαν, χάρηκαν, τσαντίστηκαν, έκαναν έστω και ένα απλό κλίκ εδώ. Τους/σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και πραγματικά θα ήθελα πολύ να σας γνώριζα κάποτε από κοντά, ειδικά τους πιο συχνούς επισκέπτες. Ίσως κάποτε να γίνει και αυτό, ίσως κάποτε να τα πούμε ξανά δικτυακά, ίσως συνεχίσω να σας επισκέπτομαι στα δικά σας λημέρια. Ίσως πάλι δεν γίνει τίποτα από αυτά και αυτό είναι το οριστικό αντίο. Δεν θα τολμήσω να αποχαιρετίσω ονομαστικά. Δεν θα είχε νόημα.

Θα τελειώσω φυσικά με τραγούδι, αφιερωμένο σε εμένα αλλά και όλους τους γονείς του κόσμου:

Come mothers and fathers throughout the land and don’t criticize what you can’t understand. Your sons and your daughters are beyond your command your old road is rapidly agin’. Please get out of the new one if you can’t lend your hand. For the times they are a-changin’. (Bob Dylan – The Times They Are A-Changin’)

Υ.Γ. 1. Θα μου ήταν πιο εύκολο να κλείσω τα σχόλια και να το παίξω υπεράνω αλλά θα τα αφήσω ανοιχτά για όσους θέλουν να που ένα γεια. (Ευτυχώς οι πιο πολλοί λείπετε σε διακοπές…).

Υ.Γ. 2. Τα κείμενα θα παραμείνουν για αρχειακούς λόγους.

Υ.Γ. 3. Για τον άνθρωπο/σύντροφο/γύναικα της ζωής μου:

Στη μυρωδιά σου να μεθάω και να χάνομαι, μόνο το χρώμα της πνοής σου να αισθάνομαι. Έτσι ζεστά θα τον περάσω τον χειμώνα, χωρίς κανόνα. (Ντίνος Σαδίκης – Χωρίς κανόνα)

31 Responses to “Εν κατακλείδι – To All New Arrivals”

  1. lt.aldo raine Says:

    συγχαρητήρια ρε! να σου ζήσει να το χαίρεσαι κτλ…sorry δεν τα πάω καλά με τις ευχές:)
    και που θα πάει κάποτε θα τα ξαναπούμε.

  2. bauer24 Says:

    Και από μένα να σας ζήσει και γενικότερα υγεία κι ευτυχία σε όλη την οικογένεια (και γω δεν τα πάω καθόλου καλά με τις ευχές)… 🙂

    ΥΓ: Μπορεί να κλείνει το blog, αλλά τουλάχιστον κλείνει για τον πιο χαρούμενο λόγο… οπότε όλα καλά! 😉

  3. hazopoulis Says:

    Καλή τύχη και από εμένα, σας εύχομαι ότι καλύτερο.

  4. Harry Lime Says:

    Σημασία δεν έχουν προφανώς τα αντίο που θα δώσουμε όλοι μαζί, αλλά ο νέος δρόμος που πλέον ανοίγει.

    Τα πιο όμορφα κι ευτυχισμένα χρόνια εύχομαι από τώρα.

  5. Sonic Says:

    Εις το επανιδείν λοιπόν.
    Καλή συνέχεια…

  6. Wonder Says:

    πριν δυο μήνες απέκτησα μια μικρή ανιψούλα και ο αδερφός μου, ο νέος μπαμπάς, είναι στην ηλικία σου, οπότε σε νιώθω κάπως. Δεν φαντάζομαι τον αδερφό μου να χρησιμοποιεί πια τον υπολογιστή για κάτι άλλο πέρα από δουλειά και editing φωτογραφιών της μικρής μας. Όχι γιατί δεν γίνεται, αλλά γιατί έχει πολύ καλύτερα πράγματα να κάνει!!
    Να μας ζήσουνε και να είναι χαρούμενα!

  7. Aura Voluptas Says:

    O zamuc μπαμπάς !!! Υπέροχο νέο ! 😀

    ( έχουν αργότερα να πέσουν οι παιδικές ταινίες σύννεφο και τ’animation βροχή ζαμουκι μου, χε χε χε … Σε βλέπω, αν ποτέ ξανανοίξεις το μπλογκ, να το πεις ” μια ταινία για παιδιά την ημέρα ” )

    Πολύ σωστή η κίνηση σου . Και να ξέρεις ότι περάσαμε πάρα πολύ όμορφα εδώ μέσα μαζί σου και θα μας λείψεις .

    Φιλιά + τα καλύτερα έρχονται 😉

  8. Minime Says:

    Οτι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου. Σου εύχομαι τουλάχιστον να συνεχίζεις να βλέπεις μία ταινία την ημέρα. Ότι καλύτερο.

  9. fauntleroy Says:

    Ζαμούκ φίλε μου,πραγματικά συγκινήθηκα με αυτά που διάβασα(ειδικά στους στίχους από το υπέροχο τραγούδι του Νικ!) Χαίρομαι ειλικρινά πάρα πολύ που τα είπαμε όλον αυτόν τον καιρό και σε ευχαριστώ για την εγκάρδια φιλοξενία! Θα ήταν πολύ όμορφο να τα ξαναλέγαμε κάποτε,και γιατί όχι και από κοντά,αν και δύσκολο σαφώς… Ένα γεια να το λες πάντως όποτε και αν μπορείς από τα λημέρια μας!

    Συγχαρητήρια για το μωράκι,είναι ο πιο όμορφος λόγος να αποχωρήσεις!Κάθε ευτυχία και να το καμαρώσεις οσο πιο ευτυχισμένο γίνεται!:)

  10. Γεράσιμος Says:

    Να σου ζήσει ο Αεκτζής..

    θα τα πούμε σε κανά ρεμούτσικο 🙂

  11. the escapist Says:

    Συγχαρητήρια zamuc για το μωράκι, να σας ζήσει! Εύχομαι ότι καλύτερο και ελπίζω κάποια στιγμή να τα ξαναπούμε!

  12. Πάνος Says:

    Ουάου!!! Αυτό κι αν ήταν κάτι που δεν περίμενα! Θα λείψεις φυσικά, αλλά χαίρομαι όσο μπορώ για το υπέροχο που περνάς. Καλή συνέχεια και να περνάς…

    Πάνος.

  13. kioy Says:

    Καλή συνέχεια φίλε!
    Σ’ ευχαριστούμε για την παρέα που μς κράτησες…

    Τώρα ακολούθα το ευχάριστο,
    στο δρόμο για την Άνοιξη!

  14. Mike Says:

    Καλησπερα φιλε zamuc. Πολλα συγχαρητηρια!! Να σας ζησει ο μικρος, να ειναι παντα γερος και να τον χαιρεστε!

    Οσο για τουτο το χωρο, ελπιζω να χαρηκες αυτα τα 3 χρονια, οπως σιγουρα χαρηκαμε ολοι εμεις (ακομη κι αν δεν ημασταν εδω απ’ την αρχη).

    Καλη συνεχεια ευχομαι σε οτι ακολουθει στο εξης.

  15. fvasileiou Says:

    Να σου ζήσει το μωράκι! Να είναι γερό, δυνατό, χαρούμενο και… σινεφίλ!!!

    Δεν στο κρύβω ότι μια λύπη με πιάνει πάντα όταν ένα φιλικό μπλογκ κλείνει. Όμως αυτή τη φορά ο λόγος είναι τόσο ευχάριστος, που σκέφτομαι πως αν είναι να σταματήσω ποτέ το μπλογκάρισμα, ας είναι για έναν τέτοιο λόγο.

  16. Annie Hall Says:

    Να σου ζήσει ρέι 🙂 Ότι καλύτερο εύχομαι κι ελπίζω να επαναστατήσει και να μη γίνει χανουμάκι!

    Δεν θα σου πω να μη χαθείς τελείως γιατί η απουσία από το Internet πάντα σήμαινε γεμάτη και ενδιαφέρουσα ζωή!

  17. apotospitimou Says:

    Να σας ζήσει…!!!
    Κρίμα που κλείνεις το μπλόγκ σου, ήταν μια όαση κινηματογραφικής ενημέρωσης για όλους εμάς που ενδιαφέρονται…ελπίζω να βρείς το χρόνο να ξανα-ασχοληθείς! Καλη συνέχεια σε όλα!

  18. zisis Says:

    Να σου ζήσει ο μπόμπιρας και σου εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια.

  19. argiris-cinefil Says:

    Να σου ζήσει το μωράκι φίλε zamuc και σου εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και για την οικογένειά σου.

  20. basu Says:

    Αποχαιρετώ το blog, με το αγαπημένο σου τραγούδι, απο τον αγαπημένο σου δίσκο του αγαπημένου μας Nick Cave.

    Να τον χαιρόμαστε τον μπέμπη
    Αντε να μεγαλώσει να τον παίρνω στο Καραϊσκάκη ;p

  21. Chris Z. Says:

    Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις φίλε… Θα μας λείψεις.. Αν και είμαι σίγουρος ότι πλέον όλα θα είναι πιο χαμογελαστά για σένα… Να σου ζήσει… 😉

  22. fauntleroy Says:

    @basu

    Πολλοί φαν του Νικόλα υπάρχουν εδώ γύρω,πόσο χαίρομαι!Όπως χαίρομαι και για το τραγούδι, γιατί πραγματικά είναι στα 4-5 αγαπημένα μου…Ανατριχιάζω…

  23. synephilidikos Says:

    Είναι μικρόβιο, το blogging, φίλε zamuc. Τώρα, με το μωρό στο σπίτι, καλά κάνεις και το αποφεύγεις. Σε λίγο καιρό όμως, έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς καταναγκασμούς συχνότητας επανεμφανίσεων, είμαι σίγουρος, πως θα σε ξαναδούμε.
    Να σας ζήσει!

  24. a kiss Says:

    μπορει να μην μιλας πολυ…
    τα εγραψες μια καλη εδω στον επιλογο του μπλογκ…
    σε νεα ξεκινηματα λοιπον

  25. neutrino Says:

    agapite zamuc na sou zisei!!

    kai parolo den tha grafeis pleon gia ‘mia tainia tin imera’, elpizoume pws toulaxiston tha vlepeis me ton mikro/tin mikri apo mia tainia tin imera –gia na megalwsei me ta swsta protypa :))

    ola ta kala eyxomai :DD

  26. kika Says:

    με συγκίνησες φίλε μου,
    εύχομαι να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή γιατί το αξίζεις
    καλή συνέχεια

  27. coachp Says:

    Δεν λέω τίποτα…

  28. fidelio Says:

    Εύχομαι να συνεχίσετε να βλέπετε μια ταινία την ημέρα, ακόμα και αν δεν γράφετε πλέον γι αυτές!

    ΚΑλη συνέχεια και ευτυχία..

  29. bobirognomonas Says:

    Γνώμη μου,

    α)άλλαξε τον τίτλο, βγάλε εκείνο το αγχωτικό “….την ημέρα” που κάνει το fanclub σου να έρχεται κάθε μέρα να κλικάρει.
    Όπως και να έχει τα blogs δεν έχουνε μόνο τα 2 άκρα.ή καθημερινή ενημέρωση ή σταματάνε, μπορούνε να υπάρχουνε και στο ενδιάμεσο.

    β)ρίξε μια ματιά τι παίζει η Pixar 😉

  30. Comfis Says:

    αργά το πήρα είδηση το μπλογκ σου! Να σου ζήσει το παιδί σου, εντωμεταξύ εγώ πάω να διαβάσω για ταινίες!

  31. Γιώτα Says:

    Ως μανούλα σε νιώθω απόλυτα…
    Ευτυχισμένο το νέο σας ξεκίνημα και ότι καλύτερο για το αγγελούδι σας.

Leave a comment