Shutter Island

Shutter Island (2010) του Martin Scorsese. Μία από τις ταινίες με τα πιο ηχηρά περάσματα από τις κινηματογραφικές αίθουσες για τη σεζόν που τελειώνει. Δικαιολογημένα φυσικά προκάλεσε τόσο θόρυβο και μόνο το ονόμα του σκηνοθέτη αρκεί, αλλά και το cast σίγουρα εντυπωσιάζει με Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley και πάνω από όλους  Max von Sydow. Φυσικά η ταινία σε θέματα παραγωγής, σκηνοθεσίας, φωτογραφίας, ερμηνειών είναι άψογη. Πάντως παρότι δεν αμφισβητώ στιγμή την ποιότητα της ταινίας, στο σενάριο μου τα χαλάει λιγάκι γιατί θέλει να παίξει με το θεατή και δεν έχω καθόλου όρεξη να βασανιστώ καλοκαιριάτικα για να σκεφτώ ποιος δουλεύει ποιον στην ταινία, πόσο δουλεύουν όλοι αυτοί το θεατή, πόσα από όσα βλέπουμε είναι παιχνίδια του μυαλού και πόσα γίνονται πραγματικά, τι ακριβώς θέλει να πει ο πρωταγωνιστής με την τελευταία ατάκα, πόσο πολύ μας βαραίνουν οι μνήμες κτλ κτλ.

Ή μήπως το είδα σε λάθος φάση;

8 Responses to “Shutter Island”

 1. the escapist Says:

  Μάλλον το είδες σε λάθος φάση κατά την γνώμη μου…και εγώ τώρα να το έβλεπα τέτοιο συμπέρασμα θα έβγαζα..γενικά εμένα προσωπικά δεν ξέρω τι με πιάνει κάθε καλοκαίρι, αλλά ταινίες που με αναγκάζουν να σκεφτώ ή να προβληματιστώ με κουράζουν, προτιμώ χαλαρά ταινιάκια…και από το Σεπτεμβριο πάλι στα πιο βαθιά…

 2. coachp Says:

  se lathos fasi to eides.
  exei apolito dikio o escapist. ki ego etsi skeftomai. kalokairi alla pramata

 3. fauntleroy Says:

  Καλά,άμα είδες αυτο σε λάθος φάση,το Inception που βγαίνει Αύγουστο τι έπρεπε , να πατώσει…;;;

 4. zamuc Says:

  faunt όταν λέω σε λάθος φάση δεν εννοώ μόνο την εποχή αλλά ίσως και προσωπικά. Αυτό πάντως που λένε escapist και coach (ακόμα εδώ είσαι εσύ ρε; τράβα στη Δόνουσα και άσε μας ήσυχους) συμβαίνει αν και δεν θα έπρεπε. Συμβαίνει και σε εμένα πάντως.

 5. coachp Says:

  @ faunt
  αμα βγαινει τέλος αυγουστου που όλοι έχουν κάνει διακοπές και έχουμε γυρισει δυνατα για χειμώνα, μια χαρά θα κατσει… Αμα βγει 1η αυγουστου, θα το δουμε σε dvd (καλυτερα ακόμη).

  @ zamuc
  αναχωρώ σε λίγο. γερό και τυχερό…

 6. argiris-cinefil Says:

  Εξαιρετική ταινία όπου όπως λες κι εσύ η παραγωγή της σε όλα τα επίπεδα ήταν άψογη. Τώρα όσον αφορά για το σενάριο μπορεί να μην ήταν απόλυτα συνοχικό αλλά πιστεύω ότι ο Σκορσέζε το “νοικοκύρεψε” μια χαρά. Κι εγώ προτιμώ να βλέπω το καλοκαίρι πιο ελαφριές ταινίες.

  4: Πολύ καλή

  0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

 7. fauntleroy Says:

  Α,για προσωπικά δεν μπορώ να ξέρω,φίλε μου…

  Ε,24 θα βγει,σιγά μην το έβγαζαν στην μέση των μπανιων του λαού!!

 8. Harry Lime Says:

  Δε θα ξαναπώ για πολλά άλλα και γράφω σεντόνια, το μόνο που θα πω αυτην τη φορά είναι…….

  SPOILER*******************************************************

  Συγχαρητήρια για την κατάληξη της ιστορίας! Ενώ όλοι οι γεροπερίεργοι περίμεναν την κλασσική ιστορία συνωμοσίας εναντίον του ενός τους ήρθε τραμπάκουλο κι έφυγαν από την ταινία ξενερωμένοι-και καλά να πάθουν. Πολύ καλά έκανε η “πατριώτισσα” σεναριογράφος επίσης για τα αμφιλεγόμενα τελευταία δύο λεπτά-όσοι απογοητεύθηκαν από τα λίγα λεπτά που προηγήθηκαν, πολύ απλά έχασαν όλο το νόημα, το “ζουμί”.

  Με λίγα λόγια, ένα αριστούργημα που μακάρι ο χρόνος να του φέρει την αναγνώριση που του αξίζει.

  Πάλι υστερικά έγραψα βλέπω…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: