Fantastic Mr. Fox

Fantastic Mr. Fox (2009) του Wes Anderson. Ο Wes σκηνοθετεί animation. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τίποτα περισσότερο για να μας κατακλύσουν κύματα ενθουσιασμού. Προσθέστε την υπέροχη μουσική του Alexandre Desplat, τους αρκετούς κορυφαίους ηθοποιούς στις φωνές των διαφόρων ζώων που πρωταγωνιστούν (ενδεικτικά George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Willem Dafoe, Owen Wilson, Wes Anderson,  Adrien Brody) και ένα τέλειο τραγουδάκι από τον Jarvis Cocker και έχετε μπροστά σας μία από τις ταινίες της χρονιάς. Έχουμε δει φοβερά animation φέτος και αυτό είναι ακόμα.

Πολλές υποψηφιότητες και βραβεία μεταξύ των οποίων και 2 στα όσκαρ για original score και best animated. Χαμένο από χέρι φυσικά λόγω Up (2009) χωρίς να υπονοώ ότι η μόνιμη κάτοχος του βραβείου Pixar δεν το αξίζει.

Advertisements

12 Responses to “Fantastic Mr. Fox”

 1. the Escapist Says:

  Μόλις το είδα κ εγώ..πάρα πολύ καλό, ξεχωριστό στον τεχνικό τομέα και δεν θυμάμαι να απόλαυσα ξανά τόσο τις φωνές σε animation…ξεχωρίζω την φωνή του George Clooney.

 2. bauer24 Says:

  Και μένα μου άρεσε πολύ και δεν το περίμενα!!! Είναι αυτό που λέμε ευχάριστη έκπληξη…

  ΥΓ: Το προτιμώ απ΄το Up. 😛

 3. fauntleroy Says:

  Το έχω στα πολύ υπόψιν και θα το δω σύντομα….

 4. zamuc Says:

  Escapist και Bauer συμφωνώ σε όλα αν και προσωπικά το περίμενα λόγω Wes

  Fauntleroy εννοείται να το δεις

 5. argiris_cinefil Says:

  Αν μη τι άλλο είναι ένα εντυπωσιακό κινούμενο σχέδιο, το οποίο θα έλεγα ότι είναι πιο πολύ καλλιτεχνικό όπου συνδυάζει όμως και το εμπορικό. Μου άρεσε πολύ η τεχνική με την οποία είναι φτιαγμένη όπου εξυπηρετούσε ιδανικά την όλη ιστορία και το ύφος της ταινίας. Το σενάριο είναι πρωτότυπο, σπιρτόζικο, με απολαυστικούς διαλόγους και ατάκες και το πιο σημαντικό είναι ότι αναλύει σε βάθος τους χαρακτήρες της και όχι επιφανειακά. Έχει δηλαδή όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις ταινίες του Wes Anderson, όπου ότι η καλύτερή του ταινία πιστεύω παραμένει το “The Royal Tenenbaums”. Ο George Clooney είναι απολαυστικός στο ρόλο του Mr. Fox και θα συμφωνήσω μαζί σου για την υπέροχη και ευρηματική μουσική της.
  Πάντως φέτος βγήκαν πολύ καλά κινούμενα σχέδια και χαίρομαι γι’ αυτό. Για μένα το καλύτερο animation από το 1995 κι έπειτα , όπου ήρθε η επανάσταση των ψηφιακών αρχής γινομένης από το “Toy Story”, είναι το “WALL-E”.

  3,5: Καλή (+)

  0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

 6. zamuc Says:

  Συμφωνώ για το Wall-e κυρίως για το πρώτο μισό του. Φέτος έγινε χαμός Up, Fantastic Mr Fox, Coraline (που είναι και στα όσκαρ αυτά τα 3) και Mary & Max

 7. fauntleroy Says:

  Το είδα και συμφωνώ σχεδόν απόλυτα με τον Αργύρη. Πολύ ωραία ταινία και γενικά φέτος έχω εκπλαγεί με την ωριμότητα αυτών των ταινιών,των ανιμέισον δηλαδή…Με χάλασαν όμως μερικά σημεία(η πάρα πολύ βολική λύση του σκαψίματος, η οποία θα μπορούσε αφού την χρησιμοποίησαν που τη χρησιμοποίησαν, να είχε εξ αρχής αντικαταστήσει όλα τα master plan,καθώς και η απουσία συσχέτισης του κόσμου των ζώων με αυτόν των ανθρώπων) και γενικά θεωρώ ότι το Mary and Max είναι,μετά το Up βέβαια, η καλύτερη για φέτος!

 8. argiris_cinefil Says:

  Σωστή η παρατήρησή σου fauntleroy όπου δεν το είχα σκεφτεί και αποτελεί μια σεναριακή ευκολία της ταινίας. Ωστόσο από την άλλη πρόκειται για κινούμενο σχέδιο όπου έχεις συνήθως μεγαλύτερη ανεκτικότητα σε τέτοιου είδους ευκολίες.

 9. fauntleroy Says:

  Ναι,σίγουρα…Αν γινόταν κάτι τέτοιο σε “κανονική” ταινία,θα είχε φάει άκυρο χωρίς σκέψη!Αλλά δε μπορεί να αγνοηθεί κιόλας!

 10. zamuc Says:

  Έχετε δίκιο ρε παίδες αλλά προσωπικά δεν με ενοχλεί και τόσο

 11. hazopoulis Says:

  Συμφωνώ με fauntleroy για το Mary and Max. Ο Mr. Fox δεν έχει την “μαγεία” που έχουν τα άλλα τρία για φέτος αλλά είναι ένα καλό animation όπως και να χει. Για μένα ανώτερο ήταν και το “The secret of Kells” που είχε το καλύτερο story και τα πιο καλοσχεδιασμένα γραφικά.

 12. zamuc Says:

  το “The secret of Kells” δεν είχα σκοπό να το δω αλλά τωρά με βάζεις σε σκέψη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: