The Men Who Stare at Goats

The Men Who Stare at Goats (2009) του Grant Heslov. Καλύτερο από ότι το περίμενα μετά από αυτά που είχα ακούσει, μάλλον δημιούργησε υπερβολικές απαιτήσεις το βαρβάτο cast, το οποίο περιλαμβάνει τους George Clooney, Jeff Bridges, Kevin Spacey και Ewan McGregor. Οι οποίοι πάντως χωρίς να παίζουν κάτι καινούριο ή διαφορετικό από παλαιότερους ρόλους τους, στέκονται μία χαρά και σίγουρα ανεβάζουν την ταινία. Η ταινία ασχολείται με μία υποτίθεται κρυφή μονάδα του αμερικάνικου στρατού στην οποία συμμετέχουν άτομα με υπερφυσικές ικανότητες, τηλεπάθειες κτλ. Έχει κάποιες πολύ καλές επιμέρους φάσεις, ειδικά στα σημεία που ο σκηνοθέτης γυρίζει στο παρελθόν για να μας περιγράψει την ιστορία της μυστικής αυτής ομάδας. Πάντως η αλήθεια είναι ότι στο σύνολο χάνει λίγο τον προσανατολισμό της και τελικά αμφιβάλλω αν κατάλαβε έστω και ένας θεατής τι ακριβώς ήθελε να μας πει, εκτός από το να περιγράψει τις αστείες φάσεις που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Της αξίζει πάντως μία ευκαιρία…

Advertisements

15 Responses to “The Men Who Stare at Goats”

 1. Πάνος Says:

  Πολύ καλά τα λες, τουλάχιστον εγώ συμφωνώ. Η ταινία μπλέκει σε αρκετά σημεία και χάνει τον προσανατολισμό της. Πάντως περνάει γρήγορα, είναι πραγματικά κουλ και το καστ έχει τα κεφάκια του.

 2. zamuc Says:

  Αυτό ακριβώς

 3. zamuc Says:

  Τι απέγινε το 2i3;

 4. the Escapist Says:

  Και εγώ συμφωνώ μαζί σας..και σίγουρα αξίζει μια ευκαιρία..

 5. duendes Says:

  Βασικά, δεν νομίζω ότι η ταινία ενδιαφερόταν να πάει οπουδήποτε.. 🙂
  Είναι ο ορισμός του ότι να’ναι, το οποίο δεν στοχεύει σε τίποτα παραπάνω από πρόσκαιρη διασκέδαση με κουλές σκηνές, στο οποίο αν δεν έπαιζαν γνωστοί ηθοποιοί θα αναρωτιόσουν “τι κάπνισαν οι τύποι για να την σκεφτούν και να την υλοποιήσουν” ενώ τώρα λες “τι κάπνισαν ο Κλούνει, ο Σπέισι και η παρέα τους για να παίξουν”.

 6. zamuc Says:

  Καπνίζουν ή πίνουν;

 7. Πάνος Says:

  Zamuc, το 2ή3 είναι ξανά “πάνω”. Ευχαριστώ ρε 😉

 8. zamuc Says:

  Και ανανεωμένο μάλιστα!!!

 9. duendes Says:

  “Καπνίζουν ή πίνουν;”

  Ποτέιτο – ποτάτο. 🙂

 10. bauer24 Says:

  Κρίμα γιατί θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο απ΄το απλά καλό… Το cast και το καταπληκτικό trailer μου είχαν αφήσει τις καλύτερες υποσχέσεις που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν…

 11. zamuc Says:

  Θα μπορούσε όντως αλλά δεν ήταν κακό

 12. costello Says:

  Εμένα μου άρεσε! Ω ναι! Αν και με χάλασε η εικόνα στο τέλος με την “εξαύλωση”, είχε γέλιο, πολύ ωραίο σάουντρακ (σκέφτομαι να το αγοράσω αν περιλαμβάνει και το “Alright” μέσα, πρέπει δε να είναι η πρώτη φορά που ακούω Boston σε φιλμ) και, γελάστε όσο θέλετε, αλλά ψιλο-συγκινήθηκα με τη σκηνή στο ελικόπτερο.

  Ωραίο εργάκι, έστω και με τις αρκετές αδυναμίες που είχε.

 13. zamuc Says:

  Συμφωνώ Costello.
  Ωραίο κομμάτι το Alright ειδικά για τίτλους, όσο για τους Boston δεν είναι ακριβώς του γούστου μου
  Με μια μάτια μου φάνηκε πάντως ότι το ost που κυκλοφορεί πριλαμβάνει μόνο original score του Rolfe Kent

 14. costello Says:

  Ααααα… Κατάλαβα, μάλλον θα κάνω εξοικονομήση σε καμιά τριανταριά ευρώ 🙂

 15. argiris_cinefil Says:

  Παιδιά τι να πω κι εγώ αφού τα έχετε πει όλα εσείς, με τα οποία και συμφωνώ. Ομολογώ ότι όπως κι ο bauer24 έτσι κι εγώ είχα μεγαλύτερες προσδοκίες κυρίως από το τρέιλερ αλλά και από το βαρβάτο καστ. Άν δεν έπαιζαν αυτοί οι τέσσερις γνωστοί ηθοποιοί, κανείς δεν θα της έδινε σημασία. Η ταινία όντως, όπως είπε κι ο zamuc αλλά και οι υπόλοιποι, έχανε τον προσανατολισμό της και γενικά ήταν ότι να ναι. Αλλά όπως και να ‘χει όμως, πες μου πώς να αντισταθείς σε αυτούς τους απίθανους τύπους, που έλεγαν όλα αυτά τα τρελά πράγματα τόσο πιστευτά και σοβαρά που στο τέλος σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν όλα αυτά ήταν αλήθεια.

  2,5: Απλώς ενδιαφέρον (+)

  0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: