Neil Young Trunk Show

Neil Young Trunk ShowNeil Young Trunk Show (2009) του Jonathan Demme. Δεν θα ασχοληθώ πολύ με την ταινία η οποία ήταν εντελώς αδιάφορη. Καλός μουσικός ο Young, καλός σκηνοθέτης ο Demme αλλά το να βλέπεις επί 90 σχεδόν λεπτά σκηνές από συναυλία με λιγότερα από 5 λεπτά backstage ή εξωτερικά γυρίσματα πραγματικά δεν έχει κανένα ενδιαφέρον εκτός αν είσαι φανατικός οπαδός του καλλιτέχνη.

Γι’ αυτό περνάω κατευθείαν στο παρασύνθημα και γράφω δυο λογάκια για το φεστιβάλ των Καννών, το οποίο συνεχίζεται μέχρι τις 24 του μήνα. Όλες και όλες είδαμε δύο ταινίες στο τμήμα Cinéma de la plage που σημαίνει υπαίθρια προβολή στην παραλία, ξαπλώστρα, μπυρίτσα και ζωντανή μουσική πριν την ταινία. Εξάλλου όλες οι ταινίες που προβλήθηκαν σε αυτό το τμήμα είναι σχετικές με μουσική. Έμαθα πάντως από φίλους που συνάντησα εκεί, πιο ειδικούς επί του θέματος,  ότι ο απλός θεατής μπορεί να δει ταινίες και στο παράπλευρο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών αλλά δεν το διερεύνησα περισσότερο, καθότι η λιακάδα και η παραλία ήταν αρκετά προκλητικές. Με celebrities δεν ασχοληθήκαμε ιδιαίτερα -ούτε αυτοί μαζί μας- κυρίως γιατί την ώρα που κατέφθαναν στο κόκκινο χαλί για να “ανέβουν τα σκαλiά” του Grand, η κοσμοσυρροή μας προκαλούσε αγοραφοβία. Παρόλα αυτά είδα από κοντά σε ένα μπαράκι (ο θεός να το κάνει) την Tilda Swinton και τους Anvil. Και καλά η πρώτη έχει πάρει και ένα OSCAR, οι δεύτεροι όμως ποιοι είναι; θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο. Ούτε που τους ήξερα, ένα ξεχασμένο hard rock συγκρότημα για το οποίο έχει γυριστεί μία ταινία ντοκιμαντέρ και το συγκεκριμένο βράδυ είχαν ένα παρτάκι για να την προωθήσουν. Κατά τα άλλα όμορφη πόλη οι Κάννες και όλη η παραλιακή περιοχή, καλός καιρός, πολύς κόσμος και τσιμπημένες τιμές…

2 Responses to “Neil Young Trunk Show”

  1. fvasileiou Says:

    Φίλε μου, το είχα όνειρο να πήγαινα στο φεστιβάλ των Καννών. Σου εύχομαι να περάσεις καλά αυτές τις μέρες κι ελπίζω να συνεχίσεις να μας τροφοδοτείς με πληροφορίες για το φεστιβάλ, που δεν τις βρίσκουμε αλλού.

  2. zamuc Says:

    Φίλε Φώτη σε ευχαριστώ, όπως και τα παιδιά από τα σχόλια του προηγούμενου post, αλλά η αλήθεια είναι ότι -δυστυχώς- είμαι ήδη πίσω στην Αθήνα. Οπότε αυτά που διάβασες είναι πάνω κάτω αυτά που είδα. Είναι γεγονός ότι δεν οργανώθηκα καθόλου, αλλά μία γερή μυρωδιά την πήρα, δεν θα γινόταν και αλλιώς, όλη η πόλη ζει στο ρυθμό του φεστιβάλ.

    Σχετικά με τις πολυαναμενόμενες ταινίες άκουσα σχόλια και πήρα 1-2 γνώμες, ήδη έχουν προβληθεί οι ταινίες των Πάρκ (σχετική με βαμπίρ), του Ανγκ Λη (για το Γουντστοκ, όλοι σχολίαζαν την επιλογή του θέματος), του Το (άκουσα τα χειρότερα) ενώ φυσικά τα πιο ακραία σχόλια έχει ξεσηκώσει ο Αντίχριστος του Τρίερ αλλά κάποια στιγμή θα τις δούμε και θα κρίνουμε μόνοι μας…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: