Frozen River

frozen-riverFrozen River ( 2008 ) σε σενάριο και σκηνοθεσία της Courtney Hunt στην πρώτη μάλιστα κινηματογραφική της απόπειρα. Τοποθετημένο στα σύνορα ΗΠΑ – Καναδά, στην περιοχή μεταξύ Νέας Υόρκης και Κεμπέκ, στη γη των Mohawk. Μητέρα δύο παιδιών βρίσκεται σε απόγνωση αφού ο άντρας της εγκατέλειψε την οικογένεια παραμονές χριστουγέννων παίρνοντας μαζί όλες τις οικονομίες με τις οποίες θα εξοφλούσαν τη δόση για το καινούριο -λυόμενο- σπίτι τους. Νεαρή μοναχική Ινδιάνα, μητέρα και αυτή αλλά χωρισμένη παρά τη θελησή της από το μωρό της, μετά την τυχαία και επεισοδιακή συνάντηση τους θα της δείξει τον τρόπο για να βγάλουν εύκολο χρήμα μεταφέροντας πρόσφυγες από τον Καναδά στις ΗΠΑ, κρυμμένους στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, διαμέσου του παγωμένου ποταμιού της περιοχής. Πόσο μεγάλο θα είναι όμως το τίμημα αυτής της παράνομης αλλά φαινομενικά εύκολης διαδικασίας;

Καλή προσπάθεια, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για το ντεμπούτο της Hunt, σε μελαγχολικό τέμπο, στο οποίο βοηθάει και η επιλογή της παγωμένης και παρθένας τοποθεσίας, αλλά με τη δημιουργό να μην βάζει κατά τη γνώμη μου αρκετά βαθειά το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Τρελή κούρσα σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο με υποψηφιότητες και βραβεύσεις που ξεκίνησε στο περυσινό Sundance (Grand Jury Prize Dramatic) και αφού πέρασε μεταξύ άλλων και από τη Θεσσαλονική το Νοέμβριο, κατέληξε σε δύο οσκαρικές υποψηφιότητες: πρωτότυπου σεναρίου και Α γυναικείου ρόλο για τη Melissa Leo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: