WALL·E

Ανακοινώθηκαν λοιπόν οι υποψηφιότητες για τα OSCAR ή αλλιώς Academy Awards ή αλλιώς τα βραβεία που όλοι σνομπάρουμε αλλά τρωγώμαστε κατά βάθος να τα συζητήσουμε και να τα σχολιάσουμε. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετά ειλικρινές και λογικό. Δεν θα  δω μία ταινία επειδή κέρδισε κάποια βραβεία ή κάποιες υποψηφιότητες στο θεσμό αυτό αλλά σίγουρα μπαίνω στο τριπάκι να σχολιάσω, να προβλέψω και να κράξω σε συζητήσεις με φίλους και γνωστούς. Προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω και πολλά από αυτά καθώς δεν έχω ακόμα δει τις περισσότερες από τις ταινίες που προτάθηκαν, με εξαίρεση την κατηγορία “Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία” όπου έχω δει τις 4 από τις 5 υποψήφιες. Μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες σίγουρα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα και για τις υπόλοιπες αλλά προς το παρόν σας παρουσιάζω -με αρκετή ομολογουμένως καθυστέρηση- το απόλυτο φαβορί και κατά τη γνώμη μου, όπως και οποιουδήποτε άλλου τo έχει δει, το σίγουρο νικητή στα animation.

wall-eWALL·E ( 2008 ) του Andrew Stanton, ο οποίος είχε δείξει τις διαθέσεις του με το Finding Nemo (2003) αλλά εδώ πραγματικά απογειώνεται. Τόσο από καλλιτεχνική άποψη όσο και από την πλευρά του μηνύματος που περνάει στο θεατή αλλά γιατί όχι και από τη συγκίνηση που προκαλεί. Ειδικά τα πρώτα 10-15 λεπτά της ταινίας αποτελούν ένα μοναδικό θέαμα που όμοιο του δεν έχει παρουσιάσει το animation έως σήμερα. Μου θύμισε κατα αντιστοιχία την πραγματικά υπέροχη, χωρίς διάλογο, αρχική σεκάνς του There Will Be Blood (2007). Για να μην πω ότι αυτή του WALL·E με συνεπήρε περισσότερο και με κατηγορήσουν κάποιοι για εμπάθεια προς το δημιούργημα του Paul Thomas Anderson, έτσι για να θυμηθούμε και τα περσινά.

Υποψήφιο σε 6 συνολικά κατηγορίες των OSCAR το  WALL·E αλλά και πληθώρα άλλων υποψηφιοτήτων και βραβείων μεταξύ των οποίων και η χρυσή σφαίρα στα animation.

Advertisements

6 Responses to “WALL·E”

 1. coachp Says:

  Αν και δεν είμαι λάτρης των «παιδικών» ταινιών, το παιδικών το έχω στα εισαγωγικά λέμε, το Wall e, είναι μάλλον η καλύτερη στο είδος της.

 2. zamuc Says:

  Αντικειμενικές συγκρίσεις δεν μπορούν να γίνουν αφού τα τεχνικά μέσα αλλάζουν και οι δυνατότητες πολλαπλασιάζονται όσο περνάνε τα χρόνια. Είναι σίγουρα η αρτιότερη και μία από τις καλύτερες αλλά προσωπικό μου αγαπημένο είναι (και δύσκολα θα αλλάξει αυτό) το “Οι κότες το σκασαν”

 3. coachp Says:

  Μπουρδα μεγάλη οι κότες. Αλλά απο χανούμια με σήμα ένα πουλί τι περίμενα, πτηνά θα ψήφιζες…

 4. sid4 Says:

  Πολύ καλό animation. Ανθρώπινο, συγκινητικό, γλυκό περάσα όμορφα τον χρόνο που του αφιέρωσα στη μεγάλη οθόνη. Συμφωνώ με αυτά που λές και προτείνω οπωσδήποτε την αυθεντική προβολή με υποτιτλισμούς και όχι την βάρβαρη ελληνική μεταγλώτιση.
  Καλημέρα!

 5. zamuc Says:

  Συμφωνώ Sid. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν μπορώ να δω τίποτα μεταγλωτισμένο, ούτε animation ούτε φυσικά ταινία, όπως γίνεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Υπότιτλοι και πάλι υπότιτλοι αλλιώς τα αγγλικά μας να είναι καλα…

 6. sakafiora Says:

  Εννοείται ότι το έχει πάρει ήδη το όσκαρ!
  Τις έχω δει όλες τις ταινίες γι αυτή την κατηγορία, είναι και οι υπόλοιπες πολύ καλές αλλά το Wall-E είναι ανωτερότερο!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: