New Town Killers

new-town-killersNew Town Killers ( 2008 ) του Richard Jobson. Αν και στο imdb θα το δείτε με ημερομηνία 2009 φαίνεται ότι προέκυψε επίσπευση στην παραγωγή. Ταινία που επέλεξα να δω καθαρά λόγω του ότι είναι γυρισμένη στο Εδιμβούργο, πόλη που έχω ζήσει για κάποιο μικρό διάστημα. Στην πορεία βέβαια έμαθα ότι ο ίδιος σκηνοθέτης έχει γυρίσει το 16 Years of Alcohol (2003) που δεν έχω δει αλλά το είχα βάλει στο μάτι.

Το New Town Killers δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε, θα τo χαρακτήριζα συμπαθητικό και αυτό χαριστικά λόγω του απίστευτα χαβαλεδιάρη σκοτσέζου (και ΟΧΙ άγγλου, όπως τόνισε και ίδιος) Jobson αλλά και του τρόπου που το πούλησε στους θεατές. Ήταν από τις περιπτώσεις που η παρουσία του σκηνοθέτη σε μία προβολή ανέβασε αρκετά την ταινία. Με τα δικά του λόγια λοιπόν σήμερα στο Εδιμβούργο υπάρχουν δύο κόσμοι, στον ένα ζουν οι πλούσιοι που καλοπερνάνε και στον άλλο οι φτωχοί μέσα στην ανέχεια. Ο ένας κόσμος προσπαθεί να μην βλέπει τον άλλο και ειδικά τα φτωχά νέα παιδιά με τα πολλά προβλήματα περνάνε σαν αόρατοι μπροστά από τους ευκατάστατους νεόπλουτους. Οι τελευταίοι κυρίως τραπεζίτες, χρηματιστές κτλ κατοικούν στην περιοχή της πόλης που λέγεται New Town. Από όπου και ο τίτλος της ταινίας στην οποία το ολονύκτιο κυνηγητό ενός άφραγκου πιτσιρικά από δύο φραγκάτους τύπους με αντάλλαγμα μερικές χιλιάδες λίρες αν γλιτώσει, παραλληλίζεται από το σκηνοθέτη με όλη την κατάσταση που περιγράφηκε προηγουμένως αλλά θίγεται και η καταπίεση των τραπεζών προς τον κοσμάκη που χρωστάει. Με δύο λόγια ο άνθρωπος μας λέει ότι με ένα κυνηγητό αλά video game κάνει μία αλληγορία για τη σημερινή καπιταλιστική κοινωνία.

Δηλαδή έχει πολύ φαντασία το άτομο. Δικαιολογείται βέβαια σε ένα βαθμό γιατί όπως ανέφερε και πάλι ο ίδιος η ταινία απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και έχει ήδη συμφωνήσει για να γίνει πράγματι video game. Όπως ανέφερα πάντως και πριν ο τύπος έχει και πολύ γέλιο, όποιος έμεινε στο Q&A μετά την προβολή θα το διαπίστωσε και μόνος του.

2 Responses to “New Town Killers”

  1. a kiss Says:

    οπως ειπε και ο σκηνοθετης η ταινια απευθυνεται σε ατομα ηλικιας 15-18…γι αυτο και μενα μ άρεσε…ειμαι μεσα στο target group. εδιμβουργο και παλι εδιμβουργο
    παντως ηθελα να δω μια ταινια δρασης μετα την μακρονησο

  2. zamuc Says:

    Γιατί δεν είδες τους 300;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: