The Happening

Καλών προθέσεων αλλά πολύ λίγο τελικά το τελευταίο πόνημα του M. Night Shyamalan με τίτλο The Happening ( 2008 ). Τα φυτά αντιδρώντας στο βιασμό της φύσης από το ανθρώπινο είδος εκκρίνουν μία τοξίνη η οποία προκαλέι στον άνθρωπο τάσεις αυτοκαταστροφής και αυτοκτονίας. Πέρα από την κεντρική ιδέα και κάποια σκηνικά ομαδικών αυτοκτονιών στην αρχή της ταινίας, δεν μας άρεσε απολύτως τίποτα άλλο. Με χειρότερο όλων το σενάριο και από κοντά οι κακές ερμηνείες.

Η καριέρα του Ινδού, που γυρίζει ταινίες με ρυθμό μία κάθε 2 χρόνια, είναι γενικά σε πτώση, αν και δεν είχα δει το Lady In The Water (2006) αλλά μάλλον δεν έχασα και πολλά. Δεν θέλω να τον υποτιμήσω όμως, μπορεί κάποια στιγμή να ξεπεταχτεί με κάτι καλό. Αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμοι και οι οικονομικοί πόροι βέβαια γιατί συνήθως ταινίες σαν αυτές που θέλει να κάνει ο Shyalaman είναι πολυέξοδες.

Advertisements

7 Responses to “The Happening”

 1. sakafiora Says:

  Ούφ, προς στιγμήν τρόμαξα και είπα μέσα μου “αν γράψει και γι αυτό καλά λόγια θα τον στείλω σε έναν καλό ψυχίατρο”.
  Ευτυχώς τη γλίτωσες 😛

 2. giota Says:

  Δεν την έχω δει την ταινία, αλλά με τόσο κακές κριτικές που έχω διαβάσει δεν νομίζω κι όλας να το κάνω. 😛

 3. scarface Says:

  o Shaylaman δεν μπόρεσε ποτέ τελικά να ξεπεράσει το βάρος όπως αποδείχτηκε που του αφησε το sixth sense.
  Aν και μένα μου άρεσε αρκετά και το Unbreakable

 4. fvasileiou Says:

  Κι εμένα μου άρεσε πολύ το Unbreakable, το οποίο το ψάχνω εδώ και καιρό στα βιντεοκλαμπ αλλά το έχω βρει μόνο σε κόπιες που κολλάνε λόγω πολυχρησίας.

  Ο Sh. ξέρει να φτιάχνει ταινίες. Έχει όμως βαλτώσει. Να σου πω την αλήθεια, μετά το “χωριό” δεν μπήκα στον κόπο να ξαναδώ ταινία του. Έχεις δίκιο όμως ότι ξαφνικά μπορεί να βγάλει κάτι καλό: Το ίδιο είχε συμβεί με τον Σόντερμπεργκ. Μετά το “Σεξ, ψέματα και βιντεοκασέτες” βάλτος ετών, Αλλά από το πουθενά άρχισε να γυρίζει την μια καλή ταινία μετά την άλλη.

  Υπάρχει ντόπα για τους σκηνοθέτες;

 5. zamuc Says:

  @ sak αχρείαστος να ναι αλλά αν έχεις κανένα καλό να το ν έχουμε υπόψην
  @ giota θα έλεγα να μην το δεις αλλά αν έχεις περιέργεια και ένα ελεύθερο απόγευμα δεν είναι και κάτι τρομερά απαράδεκτο
  @ scarface συμφωνώ για Unbreakable
  @ fvasileiou συμφωνώ ως ένα σημείο με τη διαφορά ότι ο Soderbergh γυρίζει πολλές ταινίες τελευταία, διαφορετικού ύφους και περιεχομένου η καθεμία άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο επιτυχημένα. Σε γενικές γραμμές τον θεωρώ πιο καταξιωμένο από τον Shaymalan ο οποίος γυρίζει ταινία κάθε 2 χρόνια με ύφος και περιεχόμενο το οποίο κινείται σε συγκεκριμένα πλαίσια. Ίσως αυτό και να είναι το πρόβλημα του αλλά από την άλλη ίσως και να κάνει καλά αφού αυτό του βγαίνει.
  Όσο για τη ντόπα δεν ξέρω αν υπάρχει για σκηνοθέτες αλλά μην το αποκλείεις. Σε ντκυμαντέρ που είδα πρόσφατα (Bigger Stronger Faster*) έμαθα για την ντόπα των μουσικών (για χαλάρωση και συγκέντρωση) των μαθητών (για αντοχή στην αυπνία και καλή μνήμη) αλλά και στην εφημερίδα διάβασα για ντόπα στη σκοποβολή (για με γαλύτερη συγκέντρωση επίσης) οπότε όλα είναι πιθανά

 6. chris "skinny legs and all" zafeiriadis Says:

  an einai dynaton, i tainia oxi apla den vlepetai, prosvalei kai tin noimosini twn anthrwpwn….
  eleos pia..

  http://cinenoxoi.com/?p=82

 7. chris "skinny legs and all" zafeiriadis Says:

  aparadekti tainia… an einai dynaton, eleos pia…

  http://cinenoxoi.com/?p=82

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: