The Man from Earth

manfromearth.jpgΓια την ακρίβεια Jerome Bixby’s The Man from Earth (2007) του Richard Schenkman. Μία από τις ταινίες που έχουν διαδοθεί από στόμα σε στόμα. Δεν έχω διαβάσει πουθενά επίσημα για αυτή στην Ελλάδα, αν βγαίνει αίθουσες ή dvd. Ένας φίλος μου την πρότεινε, μάλλον με πίεσε να τη δω, διάβασα και σε κάποιο άλλο blog κάποιος να την προτείνει και τελικά την είδα. Δεν θα αποκαλύψω τίποτα για αυτήν, όποιος είναι να τη δει ας τη δει χωρίς περίληψη, καλύτερα για αυτόν. Θα πω μόνο ότι όντως είναι πολύ ενδιαφέρουσα, κυρίως λόγω του σεναρίου του Jerome Bixby αν και με χάλασε λίγο το τέλος, θα το προτιμούσα πιο αμφιλεγόμενο.

Βραβείο καλύτερης ταινίας και σεναρίου στο Rhode Island International Film Festival.

Advertisements

18 Responses to “The Man from Earth”

 1. coachp Says:

  Εχεις εν μερει δίκιο για το τέλος, αλλα η ταινία φίλε είναι σούπερ…
  Απο τα πιο πρωτότυπα σενάρια που παίζουν, και κάνουν και απεργία οι σεναριογράφοι, ετσι???

 2. tivlepo Says:

  O Jerome Bixby είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή σεναριογράφους επιστημονικής φαντασίας. Ήταν υπεύθυνος για αρκετά από τα original επεισόδια του Twilight Zone. Με έχεις φτιάξει και θα φροντίσω να το δω σύντομα.

 3. zamuc Says:

  Tivlepo vα μη σε στεναχωρήσω αλλά πέθανε το 1998 ο Bixby, τουλάχιστον σύμφωνα με το Imdb. Δεν αμφιβάλω ότι έχεις δίκιο όμως και ότι ήταν
  απο τους σπουδαίους σεναριογράφους επιστημονικής φαντασίας.
  coachp πρέπει να αποκαλύψω ότι εσύ είσαι ο υπεύθυνος που το είδα 🙂

 4. χρονικό περιθώριο 99 Says:

  Θα ήθελα να την δω. Που μπορώ να την βρω;

 5. zamuc Says:

  Επισήμως δεν νομίζω ότι μπορείς 🙂 από ότι είδα με ένα γρήγορο ψάξιμο κυκλοφορεί μόνο σε dvd της περιοχής 1
  Κατά τα άλλα ρίξε μια ματιά σε κάποιο από τα παρακάτω, αλλά καλύτερα μην πολυδιαβάσεις κριτικές και περιλήψεις (λόγω του ιδιαίτερου της ταινίας όχι φυσικά λόγω αυτών που τις γράφουν)
  http://www.critics.gr/Product/man-from-earth/Show.aspx
  http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19725
  http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?p=612270
  Δεν ξέρω αν όλα οδηγούν στο ίδιο. Πιστέυω κάτι να λειτουργεί.

 6. tivlepo Says:

  Αν και με στενοχώρησες με τα νέα του θανάτου του κυρίου Bixby, με έβαλες στο trip και την έψαξα, την βρήκα και την είδα χθες βράδυ. Και ναι μεν δεν τη λες κινηματογράφο, αλλά ήταν ένα 90-λεπτο σωστά ξοδεμένο. Μου θύμισε επεισόδιο πολύ καλού Twilight Zone. Έχεις υπ’όψιν σου τίποτα άλλα τέτοια διαμάντια που μου έχουν ξεφύγει;

 7. zamuc Says:

  Συμφωνούμε “δεν τη λες κινηματογράφο, αλλά ήταν ένα 90-λεπτο σωστά ξοδεμένο”. Δεν νομίζω να έχω τίποτα άλλο σχετικό κατά νου για να είμαι ειλικρινής

 8. zamuc Says:

  Τώρα που το ξανασκέφτομαι, παρόμοια φάση που έχει κυκλοφορήσει πολύ από στόμα σε στόμα είναι το Primer αλλά δεν το έχω δει ακόμα για να ξέρω αν είναι “διαμάντι”

 9. zisis Says:

  Πάρτε μια ιδέα για το Primer:
  http://z-movieland.blogspot.com/2007/12/primer.html

  και φυσικά πηγαίνετε να το δείτε!

  😉

 10. zamuc Says:

  Thanx zisis θα το δω σίγουρα ελπίζω σύντομα

 11. nathalie Says:

  Με την ταινίς έγινε χαμός λόγω των torrents σε σημείο που ο σκηνοθέτης έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που έλεγε ότι το επόμενο φιλμ του θα το ανεβάσει ο ίδιος στο net!

 12. zamuc Says:

  Σωστός ο τύπος!

 13. Aggelos Says:

  Παιδιά μόλις τώρα την τελείωσα! Δεν έχω δει καλύτερο σενάριο! Φανταστικό! Άκουσα πως κυκλοφορεί και σε βιβλίο, είναι αλήθεια;

 14. zamuc Says:

  Δεν γνωρίζω αν κυκλοφορεί σε βιβλίο, με μία πολύ γρήγορη ματιά δεν βρήκα κάτι

 15. argiris_cinefil Says:

  Πρώτη φορά βλέπω ταινία επιστημονικής φαντασίας χωρίς να έχει ούτε ένα εφέ. Μπράβο στους δημιουργούς αυτής της πολύ καλής ταινίας. Τέτοιες ταινίες θέλω να βλέπω που είναι low budget, ανεξάρτητες, που βγαίνουν από το πουθενά. Γιατί αυτές οι ταινίες για να καλύψουν και καλά αυτές τους τις “αδυναμίες”, δηλαδή να μην φαίνεται η φτήνια τους δίνουν περισσότερο βάση σε ένα καλοδουλεμένο σενάριο και γενικά ψάχνοντας να βρούνε διάφορους τρόπους για να μας εκπλήσσουν. Έτσι ήταν και αυτή η ταινία όπου πήρανε μια έξυπνη ιδέα και την υαλοποιήσανε σε ένα πολύ καλό σενάριο. Απλή, λιτή όπου μπορώ να πω με καθήλωσε από την αρχή έως το τέλος της. Αν και θα ήθελα ένα όντως πιο αμφιλεγόμενο φινάλε, όπως είπες κι εσύ zamuc.
  Για το “primer” με ψήσατε για να το δω και όπως διάβασα την υπόθεση φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.

  4: Πολύ καλή

  0: Κακή / 1: Μετριότατη / 2: Απλώς ενδιαφέρον / 3: Καλή / 4: Πολύ καλή / 5: Αριστούργημα

 16. zamuc Says:

  Στο Primer ετοιμάσου για ζαλάδα χαχα. Πλάκα πλάκα πρέπει να το ξαναδώ κάποια στιγμή. Και μαζί με το Primer τσίμπα και το Timecrimes (Los cronocrímenes) που βγήκε προχθές στις αίθουσες. Να τα δεις και τα 2 μαζί ή κοντά το ένα με το άλλο.

 17. argiris_cinefil Says:

  Ρε zamuc μες στο μυαλό μου είσαι. Έλεγα να πω για το “Timecrimes” όπου το είδα προχθές και ότι αυτά τα δύο ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία που όμως έχει αρκετές σεναριακές αδυναμίες. Η ταινία χάνεται στην δαιδαλώδη πλοκή της και δεν με έπεισε στο σύνολό της. Θα την δω τώρα κοντά για να πάρω και άλλη δόση ζαλάδας και να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα ζαλάδα που μου προκάλεσε το “Timecrimes”.

 18. zamuc Says:

  Ε βέβαια τζάμπα με ανακύρηξε ο Faunt σε σε σινεμένταλιστ και διάδοχο του Γιούρι Γκέλερ πριν μερικούς μήνες;

  Το Timecrimes είναι λίγο πρόχειρο αλλά ο σκοπός του είναι η δαιδαλώδης πλοκή. Γενικά το θεωρώ ενδιαφέρουσα low budget προσπάθεια. Το Primer είναι καλύτερο αλλά πιο χάσιμο και φυσικά και αυτό χαμηλού προϋπολογισμού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: