Red Dragon

reddragon.jpgΚόλλησα χθες στην T.V. με το Red Dragon (2002) του Brett Ratner. Παρότι το είχα ξαναδεί στο σινεμά, είχα διαβάσει πρόσφατα το βιβλίο του Thomas Harris, είχα δει παλαιότερα το ανώτερο Manhunter (1986) του Michael Mann και γνωρίζω καλά ότι δεν συγκρίνεται με το The Silence of the Lambs του Jonathan Demme είδα τον “Κόκκινο δράκο” με ενδιαφέρον και μου άρεσε αρκετά. Γενικά οι ταινίες με θέμα serial killer με τραβάνε αρκεί να διατηρούν ένα επίπεδο.

Διάφορες υποψηφιότητες και βραβεία κυρίως για την Emily Watson, χωρίς κάποιο απο αυτά να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Advertisements

14 Responses to “Red Dragon”

 1. stormy Says:

  Εντάξει τι να συγκριθεί με το Silence.. Δε ξέρω αν έχεις διαβάσει και το βιβλίο Silence of the Lambs, κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες μεταφορές που έχουν γίνει 😉
  To Red Dragon πάντως είναι αρκετά καλό, μάλλον καλύτερο κι από το Hannibal. Αλλά γενικά εμένα και τα 3 μου άρεσαν άλλωστε στα παιδικά-προς-εφηβικά μου χρόνια δεν υπήρχε μεγαλύτερος fan του δόκτορα Lecter από εμένα : ))

 2. Wonder Says:

  Αυτή η ταινία ήταν αρκετά καλή. Είχε ωραία ατμόσφαιρα και γενικά δε θυμάμαι κάτι να με χάλασε. Το Hannibal άραγε τι να λέει; Το έχει δει κανείς;

 3. zamuc Says:

  stormy: Όχι, μόνο το Δράκο έχω διαβάσει.
  Όντως o Lecter ήταν και για μένα η μεγάλη μου συμπάθεια. Κυρίως αυτός του Silence βέβαια γιατί είναι η πρώτη φορά που τον υποδύεται ο Hopkins, είναι το καλύτερο απο όλα και τότε ήμασταν σε κατάλληλη ηλικία για δημιουργία σκοτεινών ηρώων. Ακόμα και σήμερα πάντως στο quiz του οποίου το link σου δίνω παρακάτω, Hannibal Lecter βγαίνω!

  http://which-film-hero.are-you-really.com/

  wonder: Αν εννοείς το Hannibal νομίζω και εγώ ότι είναι το χειρότερο από τα 3 αλλά θα ήθελα να το ξαναδώ γιατί πάνε αρκετά χρόνια και τότε είχε αδικηθεί καθώς όλοι το συνέκριναν με το Silence
  Αν εννοείς το Hannibal Rising όχι δεν το είδα ακόμα, θα το δω όμως σίγουρα κάποια στιγμη

 4. stormy Says:

  zamuc: Να σε φοβόμαστε δηλαδή : )) Εγώ πάλι.. my name is Bond.. James Bond 😛 (82% περικαλώ!)

  wonder: Aν λες το Hannibal Rising εγώ το βρήκα τελείως άθλιο.. Δηλαδή απορώ πως το βρήκαν έστω και καλό μερικοί. Τώρα βέβαια επειδή συχνότατα διαφωνούμε (lol) μπορείς να το δεις και να βγάλεις τα συμπεράσματα σου!

 5. zamuc Says:

  Ο James δεν φοβάται κανέναν. Ειδικά ο τελευταίος

 6. Wonder Says:

  http://which-film-hero.are-you-really.com/

  με έβγαλε Maximus από το Gladiator και δεν το έχω δει καν…μάλλον ήρθε η ώρα!

  Εννοώ το Hannibal rising

 7. zamuc Says:

  Τουλάχιστον είχαμε τον ίδιο σκηνοθέτη Wonder 🙂 Gladiator το 2000 και Hannibal το 2001 ο Ridley Scott
  Πάντως το quiz έχει και για γυναικείο χαρακτήρα, έχει και για σειρές.

  http://which-film-hero.are-you-really.com/tous-les-quizz.php

 8. Giorgos Says:

  Το ‘χα δει προ τριετίας! Η αλήθεια είναι ότι χωρίς να ναι κάτι τραγικό(εύκολα θα μπορούσε να ‘ταν με τις καταβολές αυτού του θέματος) δε με κέρδισε. Δε μπορώ να μιλήσω για μια απογοητευτική ταινία, αλλά μάλον για μια αδιάφορη ταινία…
  Την μαζεύει κάπως ο Norton πάντως!

 9. zamuc Says:

  Όπως γράφω και στο αρχικό post όταν ήδη υπάρχουν Manhunter , Silence of the Lambs τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εκεί νομίζω πάει και το “αδιάφορη” σου. Δεν είναι κανένα έπος αλλά αν δεν είχες δει τίποτα άλλο από βιβλίο του Harris στην οθόνη δεν νομίζω ότι θα την έλεγες αδιάφορη.

 10. Sakisk Says:

  Νομίζω το Silence of the Lamps ήταν ατμοσφαιρικά μοναδικό. Γενικότερα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις επόμενες “συνέχειες”.

  Πολύ καλό το which-film-hero-are-you-really.com…Néo (Matrix) : 72% εγώ:)

 11. zamuc Says:

  4 διαφορετικά μας έχει βγάλει ως τώρα το τεστ. Neo, Maximus, Bond και Hannibal. Καλή φάση!

 12. pavlosevil Says:

  Με τη ‘‘Σιωπή των αμνών’’ δε το συγκρίνω καθώς είναι εντελώς διαφορετική ταινία. Με το ‘‘Manhunter’’ με το οποίο έχουν και το ίδιο ουσιαστικά σενάριο μπορώ.
  Είναι πολύ λίγο το Red Dragon μπροστά στο αριστούργημα του Μάϊκλ Μαν. Το μόνο μειονέκτημα του Manhunter είναι οτι στο ρόλο του Χάνιμπαλ δεν είναι ο Χόπκινς. 🙂

 13. zamuc Says:

  Συμφωνώ απόλυτα.
  Καθότι μάλιστα ο δολοφόνος υποτίθεται ότι πρέπει να είναι παραμορφωμένος το Manhunter έχει τον φοβερό θηριώδη Tom Noonan ενώ στο Red Dragon έχουμε τον Ralph Fiennes ο οποίος είναι ένα μοντέλο με μια ουλή στο χείλος, άσχετα του ότι είναι καλός ηθοποιός, δεν ταιριάζει για αυτό το ρόλο.

 14. zamuc Says:

  @ stormy με καθυστέρηση. πόσο δίκιο είχες για το rising

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: